Morsdag. En bra och fin dag för alla mammor – och alla som firar dem! Lite go’fika och kramar. Min egen mamma har nu varit borta i många år, men det går fortfarande inte en dag utan att hon fattas.

I dag har det även varit Europaparlamentsval (fint ord!). Det är inte så lätt att sätta sig in i alla frågor, men det är viktigt att ta ställning – att göra sitt val.

Helgen har verkligen bjudit på allt i väder/ovädersväg; sommarvärme, åska, regn och nu – kyla. Hurv! I går, lördag, var det så varmt så ingen ville nån’sin gå in. Mycket fix blev gjort utomhus – ja, även årets första gräsklippning.

Fina körsbärsträdet Bröllopsdagsträdet

Vårt fina körsbärsträd blommar generöst, så även svärföräldrarnas ”bröllpsdagsträd” – ett japanskt körsbär eller någon slags prunus. Vackert så det nästan gör lite ont!

image Även vårt gamla äppelträd (Gyllenkroks Astrakan) står i blom. Det beskars hårt (ja, riktigt hårt) förra året. Jag trodde inte att det skulle orka tillbaka, men det gav en jätteskörd! I år ska det få vila, trots många vattenskott hit och dit. Jag och trädet har gjort våra val – vi pustar ut.

Under vintern har jag både läst och hört om en planta vid namn Stevia (eller sötflockel) som kan användas i matlagning och bakning. Spännande! Så när jag släntrade in på vår fina trädgård härom veckan – så fanns den där! Efter ett smakprov insåg jag att jag redan förra sommaren haft ett exemplar – men då inte vetat vad det var. Väldigt söt i smak och utseende – klart att det slank ner en stevia i kassen! Nu står den så fint i växthuset och väntar på att hamna i nån’ efterrätt, eller så. Jag gjorde även ett försök att ta ett toppskott av den.

Sockersöta stevian

Efterrätt ja. Just nu kom jag på att det inte skulle vara så dumt med rabarberpaj (kanske lite sötad med stevia!). Tror jag måste ut i kylan och plocka in några rabarberstjälkar. Busenkelt val – så får det bli.

image Det var liiite varmare i lördags… Men…

…må så gott!