Tänkvärt kinesiskt ordspråk.

Vår ståtliga gårdsek har varit vår tillflyktsort under dessa magiskt varma sommardagar. Under dess grenar har vi mått så gott, så gott. En av de varmaste dagarna kom min pappa på besök. Han bor på det fina äldreboendet Sundbrolund i Ullånger – ett fantastiskt boende med en ännu mer fantastisk personal, som gör allt för de gamla (trots orimlig arbetsmiljö med olidliga 28 grader inomhus – skämsmössa på för Krambo…).

Vi har fortsatt vår båtsommar, med strandhugg lite här och där. Med fikaväskan packad, styrs kosan mot smultronställen med lite bris – bara för svalkans skull. En av dagarna tuffade vi runt med svåger & svägerska (Edsätter-och Omnefjärden, vidare mot lunch i Norrfällsviken). Vi var så glada över lite svalkande vind!

image

Så här i sommar-och-soltider lämnar vi inte gärna utrikeskusten. Men en av dagarna gjorde vi det. Vi åkte mot Sundsvall, och Alnön, där vi landade vid Näsudden (i närheten av Spikarnas fiskeläge). Just där njöt vi av en härlig, god och urmysig förlovningsmiddag tillsammans med vår Johan, hans fina Sofia och hennes föräldrar. Ett fantastiskt ställe, alldeles vid havet, en augustimörk kväll tillsammans med våra underbara ungdomar – ja, det var som en saga.

image

Vi har även hunnit med att springa ett kvartsmarathon (G och M), och firat ett annat marathon (jag och G). Det här andra, stora loppet är att vi varit ett par i TRETTIOFEM år! Men hallå där; hur länge är inte det! Värt att flagga för, både löpning och alla fina år.

image  image

Nu. Nu alldeles snart, börjar höstterminen. Några lärarhandledningar ligger framme, kursplanerna skymtar lite under korsordet och skolväskan är putsad. Men – än finns det tid. Tid för kaffet på bron’, svalkan under eken och vila. De här sista dagarna ska jag göra som katten Vince. Ta en liten lur, njuta ett tag till och bara vara i nuet.

image

 

Gör som jag – må så gott!